Obturatoare mecanice

Obturatoare mecanice din otel sau aluminiu  – pot fi utilizate in multe industrii pentru obturarea temporara sau permanenta de tevi de apa, gaz, constructii, ind. farmaceutica, industria petrochimica.
Obturatorul mecanic este ideal pentru obturarea tevilor in cazul operatiunilor de reparare pentru a evita scurgerea de lichide nedorite din si in teava. Pot fi folosite ca o alternativa ieftina a obturatoarelor penumatice, in conditii de presiune scazuta.
Cauciucul aflat in compozitia obturatorului se va extinde in momentul in care surubul principal se strange inspre interiorul tevii, astfel se pot obtura foarte usor tevi cu dimemetre incepand de la 1,5” (40 mm ) pana la 24″ (600 mm)

Obturatoare mecanice cu cuplaj rapid si eliberare by-pass de evacuare, ideale pentru obturarea temporara a tevilor care nu sunt sub presiune (max .5 bar). Fabricate din plastic cu intarituri din fibra de sticla, sau din aluminiu cu rasina epoxidica. Dimensiuni disponibile de la 90 mm la 157 mm

Obturatoare mecanice pentru tevi de gaz si apa. Fabricate din aluminiu aceste sunt disponibile in trei variante, simple duble si triple, diferenta fiind numarul de inele de cauciuc. Inchiderea se face cu un sistem tip U pentru a facilita utilizarea obturatorului. Disponibile si cu sistem by-pass.